Je bent hier:

Over

Hi! Ik ben Kris Reddering

Leefstijlcoach in de natuur, Gewichtsconsulente, Orthomoleculair Voedingstherapeut en SlowSports Trainer.

Al mijn hele leven houden voeding en bewegen mij bezig.

Als kind was ik verschrikkelijk aan tafel, kon uren zitten malen op een maaltijd, frustratie voor mijn ouders. Toch lieten ze me elke dag opnieuw zitten voor het bord tot het leeg was. Hiervoor ben ik mijn ouders nog steeds dankbaar, ik eet en lust alles, geniet elke dag weer van mijn maaltijd!

IMG_4901
pr-im-003

Voeding

Toen ik het huis uit ging heb ik dan ook veel geëxperimenteerd in de keuken met allerlei recepten. Er ontstonden de mooiste creaties en die deelde ik graag door te koken voor anderen. Ik las en lees veel boeken over voeding en dat was de aanleiding om de opleiding Gewichtsconsulente te volgen, om mijn kennis nog te verruimen volgde ik ook de opleiding Orthomoleculair Voedingstherapeut. Die ik beide met succes heb afgerond.

Om mijn klanten ook op gebied van bewegen te begeleiden heb ik de opleiding bij Désirée Smits gevolgd tot Slowsports Trainer.

Daarnaast volgde ik de opleiding Leefstijlcoach om nog meer te leren op gebied van coaching, ondersteuning en advies.

Met al deze kennis heb ik mijn eigen voedingspatroon veranderd wat al snel een positief effect had op mijn gezondheid. Ik voelde me energieker, had minder last van maag- en darmklachten, en zat beter in mijn vel. Hoe meer ik zelf ervoer wat de voordelen waren van goede voeding en supplementen, hoe meer ik de behoefte voelde om mijn kennis met anderen te delen

Mijn missie is om samen met jou op zoek te gaan naar de juiste balans tussen voeding en bewegen waar jij gelukkig van wordt

Hoe ziet jouw gezondheid eruit?

We leven in een stroomversnelling, we zijn ongezond en grijpen alles wat ons aangeboden wordt. Je moet zoveel op een dag, door alle drukte en gejaagdheid heb je nog weinig zin om te kiezen voor gezond eten. Uit cijfers van het CBS, uit 2021, blijkt dat de helft van de Nederlanders boven de 18 overgewicht heeft, bijna 14% van de volwassenen heeft ernstig overgewicht (obesitas). Gevolg een steeds uitdijende maatschappij, letterlijk en figuurlijk.

Hoe zit het met jouw gezondheid, weet jij hoe je lichaam ervoor staat, kan jij onbekommerd ouder worden?

Ik weet het antwoord, NEE (met hoofdletters, ja!)
Sta jij stil bij wat je eet en drinkt, maar ook wat je aan straling en ongezondheid ongewild tot je krijgt?


“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

2 jaar geleden viel ik zelf uit met ontzettende spanningsklachten, vergeetachtigheid, slapeloze nachten, huilen, doodongelukkig, …kwam ik thuis te zitten, er volgde een operatie, herstel ging moeizaam, mijn lijf was uit balans, ik probeerde mijn depressieve klachten de baas te worden. Ik had al langer genegeerd dat er ergens een rood lampje was gaan branden van mijn motor, belande daardoor in een burn-out.

Ik ging met mezelf aan de slag, deed een Balance test en kreeg hierdoor de bevestiging dat er echt wat met mijn lichaam aan de hand was. Ik miste belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Te weinig slaap en beweging, had mezelf verwaarloosd omdat ik niet lekker in mijn vel zat.

Vroeger aten we wat moeder natuur ons te bieden had, vol vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten. Een prima balans.

Tegenwoordig eten we kunstmatig voedsel, minder voedingsdichtheid, veel suikers, veel lege calorieën, weinig vezels, minder gezonde vetten, we spreken niet voor niets over een consumptiemaatschappij.

Conclusie: we missen belangrijke voedingsstoffen om de balans in ons lichaam op peil te houden.

In dit artikel deel ik met je hoe belangrijk het is je lichaam in balans te hebben en op die manier gezond oud te kunnen worden. Dit verhaal zal ongetwijfeld bij kunnen dragen aan jouw gezondheid op welk vlak ook.

  • Gezondheidsproblemen stapelen zich op

Ieder van ons heeft wel eens vage klachten, soms kleine dingen maar ook klachten die elke dag voorkomen en onze gemoederen bezighouden. Wat is er met me aan de hand?

Deze ongemakken hebben een oorzaak, laaggradige ontstekingen noemen we dat. Hoe komen we er achter waar ze zich bevinden in ons lichaam?

  • Gezondheid belangrijk voor je?

Als er niet genoeg olie in je motor van je auto zit, gaat het rode lampje branden in je dashboard, wat doe je? Naar de garage voor een check.

Als jouw gezondheid je lief is, dan is het ook superbelangrijk om deze check in je lichaam te doen. Alle kleine ongemakken die je ondervindt kan je hier mee in verbinding brengen, kleine rode lampjes, …die als je er niets mee doet enorme gevolgen kunnen hebben.

  • Lekker eten en bewegen

Ben jij al bezig met wat je dagelijks eet? Eet je voldoende groenten, fruit, gezonde vetten en drink je voldoende water?

Dan ben je goed op weg. Dat is al de start van een gezonde leefstijl, maar het is niet voldoende, ook je nachtrust en bewegen zijn belangrijk om elke dag aan te werken. Als deze pijlers niet in balans zijn gaat het mis, denk aan dat rode lampje.

  • Bedreigingen liggen op de loer

Onze hersenen bestaan voor 60% uit vetzuren, is dit niveau te laag, dan kan de motor vastlopen, dit heeft grote gevolgen, die niet altijd zichtbaar zijn. We krijgen last van stemmingswisselingen, kort lontje, depressie, burn-out en misschien op termijn wel hart -en vaatziekten, alzheimer, dementie en noem maar op.

Ben jij benieuwd hoe jouw balans erbij staat en waarom dit de basis is van jouw gezondheid?

4 redenen om tot actie over te gaan:

  1. Beweeg ik elke dag?

  2. Eet ik voldoende groenten en fruit?

  3. Drink ik voldoende water?

  4. Neem ik voldoende rust/ontspanning?

Ik ging zelf aan de slag en een aantal maanden later (nu) voel ik me super, door mijn lichaam te verzorgen met goede voeding, extra supplementen, elke dag te bewegen (huishouden is ook bewegen) en op tijd naar bed te gaan.

Ben jij klaar voor deze stap?

Hoe belangrijk is jouw gezondheid voor je?

Wil jij je gezondheid ook naar een hoger niveau, meer energie, gezondere huid en haar, rust en regelmaat, betere slaap?

Laten we samenwerken en bouwen aan een gezonde toekomst. Jouw gezondheid begint hier en jij investeert in je gezondheid voor later.

Liefs,

Kris

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?