Je bent hier:

Zinzino

Zinzino

Het belang van gezonde voeding

Het belang van gezonde voeding kan niet worden overschat, omdat het een essentiële rol speelt in het behouden van een goede gezondheid en welzijn. Gezonde voeding voorziet het lichaam van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor groei, ontwikkeling, energieproductie en het optimaal functioneren van alle lichaamsprocessen. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 85% van de mensen te weinig gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Enerzijds komt dit doordat men niet elke dag voldoende gezond voedsel nuttigt, en anderzijds doordat ons voedsel steeds minder voedingsstoffen en mineralen bevatten.  

Tegenwoordig worden landbouwgronden overspoeld met mestinjecties, welke verbindingen aan gaan met de mineralen in de grond. Hierdoor blijven er minder mineralen beschikbaar in onze voeding. Groenten en fruit tegenwoordig bespoten, met diverse chemicaliën, om sneller te groeien en worden ze steeds vaker niet zongerijpt, maar voortijdig geplukt.  

Onze voeding bevat niet alleen minder nutriënten, er worden ook vaak geur-, kleur-, en smaakstoffen aan toegevoegd. Wat nog verder bedraagt aan het feit dat onze voeding steeds minder natuurlijk en rijk aan voedingsstoffen wordt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de antibiotica in het vlees… Ons eten is dus steeds vaker niet meer zo gezond als we denken.  

Je kan je voorstellen dat dit ten koste gaat van onze gezondheid. Maar niet alleen onze voeding draagt hieraan bij. Ook het krijgen van onvoldoende beweging of het niet voldoende slapen, draagt bij aan een verminderde gezondheid. Hierdoor kunnen allerlei lichamelijke en psychische klachten ontstaan, en zelfs (chronische) ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. 

Het moge duidelijk zijn: voldoende gezonde voeding dat rijk is aan nutriënten is van levensbelang.   

6A15C8DB-42F1-4FCC-8D96-27C4C8985B82

Wat houdt een bloedtest analyse naar vetzuren in ? Een disbalans in het lichaam door voeding verwijst meestal naar een situatie waarin de voedingsinname niet in overeenstemming is met de behoeften van het lichaam. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en ongemakken. Er zijn een paar manieren waarop voeding een disbalans in het lichaam kan veroorzaken. Er staat vaker fastfood op het menu, maar ook 'gezondere' voedingsstoffen hebben niet meer dezelfde kwaliteit van een enkele jaren geleden. Denk aan verzuurde bodem, vervuiling van de grond en lucht, dat heeft allemaal invloed op de gewassen die dagelijks bij ons op tafel liggen. Vlees is steeds minder vaak 'echt' afkomstig van dieren maar gekweekt en gemanipuleerd wat ook ten koste gaat van onze gezondheid, een enorme impact heeft op onze cellen en weefsels. Vetzuren: Vetzuren zijn essentiële componenten van voeding die een belangrijke rol spelen in het functioneren van het menselijk lichaam. Ze zijn een vorm van lipiden (vetten) en zijn onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van hun chemische structuur en eigenschappen. Vetzuren zijn van vitaal belang voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder energieproductie, celmembraan structuur en de synthese van hormonen en andere bioactieve stoffen. Daarbij maken we onderscheid essentiële en niet-essentiële vetzuren. Essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en waarvan het dus essentieel is dat we deze via onze voeding binnenkrijgen. Niet -essentiële vetzuren daarentegen kunnen in ons lichaam zelf worden aangemaakt. Voeding is voor ons lichaam wat brandstof is voor een auto


Mijn missie is om samen met jou op zoek te gaan naar de juiste balans tussen voeding en bewegen waar jij gelukkig van wordt

En zo werkt het ook met ons lichaam. Een gezond voedingspatroon levert ons energie en de nodige voedingstoffen om te groeien, optimaal te functioneren en ons goed in ons vel te voelen. 

Gelukkig kunnen de supplementen van Zinzino hierbij ondersteunen. 

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?