Je bent hier:

Tijdens de donkere wintermaanden is het belangrijk om toch voldoende vitamine D binnen te krijgen. De maanden met  de “r” zijn een leidraad. september, oktober, november, december maar toch ook tot de maand maart door te gaan met extra vitamine D aan je dagelijkse eetpatroon toe te voegen.

Om elke dag buiten te zijn, staat in de winter op een laag pitje (voor sommigen onder ons) belangrijk om dan toch dagelijks de buitenlucht en licht op te zoeken ook zonder die lange wandeling of werk in de tuin.

Vitamine D heeft een belangrijke functie in het menselijk lichaam. Daarom is het belangrijk om het hele jaar door voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Vitamine D draagt bij aan de opname van fosfor en calcium in het lichaam, broodnodig voor onze botten en tanden.

Belangrijk voor het functioneren van onze spieren en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem (en dus de weerstand van je lichaam)

We maken ongeveer 2/3 van de aanbevolen hoeveelheid vitamine D per dag aan door de zon. Zonlicht is dus de voornaamste bron van Vitamine D3.

De overige 1/3 van de aanbevolen hoeveelheid halen we uit voeding zoals vette vis, zalm of makreel. Eieren bevatten redelijk wat wat vitamine D, halvarine, margarine en melk nauwelijks. Hier kan extra inname van Omega capsules baat hebben. Dus toch dagelijks naar buiten is super belangrijk, ook al is het maar een kleine wandeling, boodschap lopend, even de fiets in plaats van de auto, het draagt stiekem allemaal bij.

Benieuwd, ik kan jouw via een test laten zien of jouw vitamine D gehalte voldoet.

Geef me een seintje 0651519692 of info@healtydiva.nl

Zonnige groet,

Kris

Facebook
Twitter
WhatsApp

Related articles...