Wat hebben we nodig:
4 personen, bereiden ongeveer 60 minuten
• 300gr quinoa
• 300 gr aardpeer goed gewassen
• 400 gr zoete aardappel goed gewassen
• 2 tl curry madras
• 3 rode uien
• Bosje peterselie
• 2 limoenen
• 1 el sesamzaad
• Olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking
Snijd de aardpeer en de zoete aardappel in blokjes
Men 2 eetlepels olijfolie met de curry poeder
Meng op een bakplaat de aardpeer en de zoete aardappel met de curryolie
Bestrooi naar smaak met wat zout en peper
Snijd de uien elk in 8 partjes, leg de partjes bij de groenten op de bakplaat
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 15 minuten (tijd is voor elke oven verschillend)
Knip de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan
Meng de geroosterde groenten met 2 eetlepels olijfolie en doe de peterselie door de quinoa
Breng op smaak met peper en zout
Bestrooid met sesamzaad en serveer met de partjes citroen.
Genieten maar, wil je toch graag een stukje vlees toevoegen is dit recept heerlijk met een lamskotteletje.