Je bent hier:

Quinoa met geroosterde aardpeer en zoete aardappel (vega)

Wat hebben we nodig:

4 personen, bereiden ongeveer 60 minuten

• 300gr quinoa
• 300 gr aardpeer goed gewassen
• 400 gr zoete aardappel goed gewassen
• 2 tl curry madras
• 3 rode uien
• Bosje peterselie
• 2 limoenen
• 1 el sesamzaad
• Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking

Snijd de aardpeer en de zoete aardappel in blokjes

Men 2 eetlepels olijfolie met de curry poeder

Meng op een bakplaat de aardpeer en de zoete aardappel met de curryolie

Bestrooi naar smaak met wat zout en peper

Snijd de uien elk in 8 partjes, leg de partjes bij de groenten op de bakplaat

Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 15 minuten (tijd is voor elke oven verschillend)

Knip de peterselie fijn en snijd de limoen in partjes

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan

Meng de geroosterde groenten met 2 eetlepels olijfolie en doe de peterselie door de quinoa

Breng op smaak met peper en zout

Bestrooid met sesamzaad en serveer met de partjes citroen.

Genieten maar, wil je toch graag een stukje vlees toevoegen is dit recept heerlijk met een lamskotteletje.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Related articles...